Soorten elektrische sigarettenmakers

Met de elektrische sigarettenmaker, in de volksmond vaak automatische sigarettenmaker genoemd, maak je op een makkelijke, snelle manier je eigen sigaretten. Er zijn verschillende soorten en merken beschikbaar voor hobbymatig gebruik.

Soorten elektrische Sigarettenmakers

 

sigarettenmakershop c-77Met veer of spiraal

De elektrische sigarettenmaker met veer heeft als voordeel dat deze de grotere tabakstakjes kleiner hakt. Al moet je altijd proberen de grotere stukjes er uit te ‘vissen’ om beschadiging aan het apparaat zo veel mogelijk te voorkomen. Nadeel van een hulzenstopper met spiraal is wel dat er tijdens het roken gehakte stukjes tabak uit de sigaret vallen. Let dus op dat dit geen brandgaten van gloeiend afvallend as tot gevolg heeft!

Zonder veer of spiraal

De automatische sigarettenmaker zonder veer  gebruikt een ander injectieproces en hakt geen tabaksstukjes fijn. Daarom moet je bij deze soort hulzenstopper wel iets beter opletten dat je, bij het plaatsen van de tabak in de gleuf, té grote takjes er tussenuit filtert. Maar de tabak wordt gelijkmatiger verdeeld over de sigaret dan bij de hulzenstopper met spiraal. De kans dat er gloeiend as uit je sigaret valt is met deze hulzenstopper ook een stuk kleiner.

Prijsverschil


De elektrische sigarettenmakers met veer zijn goedkoper in aanschaf dan die zonder veer, maar maakt de sigaret tijdens het roken dus ‘gevaarlijker’ door afvallende, gloeiende tabaksstukjes. De machientjes zonder veer of spiraal drukken het (ongehakte) tabak vloeiender in de sigaret, waardoor er geen ‘blokjes’ as losraken.

Merken
Er zijn verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Zo zijn daar de elektrische sigarettenmachines Care en Compact. Maar de beste in zijn soort is de Powermatic II + van Zorr, met bijgeleverde garantie van een jaar, haal je een topper in huis!