Hoe maak je je eigen sigaret handmatig?

angel-tubefiller-dl-10

Roken is tegenwoordig een dure ‘hobby’ met de steeds weer toenemende accijnzen die worden opgelegd (een pakje Marlboro met 20 sigaretten kost inmiddels 6,20 euro). Daar kun je verandering in brengen door zelf je sigaretten te gaan maken. Lees hieronder verder hoe je dat precies doet.

Benodigdheden

  • Handmatige sigarettenmachine
    Een handmatige hulzenstopper koop je al voor 5 euro, al naar gelang de kwaliteit kan die prijs oplopen tot gemiddeld zo’n 25 euro, waar uitschieters tot 50 euro mogelijk zijn.
  • Sigarettenhulzen
    Sigarettenhulzen komen in de maten normaal en XL en kun je krijgen in verschillende smaken (vanille, fruit, menthol en meer). Ook kun je de huls krijgen in clickvorm: het wordt een sigaret met normale smaak, maar door de click in te drukken krijg je een mentholsmaak.
  • Tabak
    Het beste kun je deze in blik kopen, de tabak heeft dan niet alleen de juiste samenstelling qua vochtigheid en structuur, maar wordt door de aanschaf ‘in bulk’ veel goedkoper.

Het proces van zelf Sigaretten maken

Je opent de hulzenstopper en vult deze met tabak. Je moet hier, al doende, wat handigheid in krijgen en qua hoeveelheid ligt het een beetje aan hoe ‘vast’ jij je sigaret graag maakt. Verspreid de tabak gelijkmatig over de lengte van het machientje en duw het wat aan. Vervolgens leg je de sigarettenhuls op het uiteinde van de sigarettenmachine en drukt deze dicht. Als laatste schuif je het beweegbare deel op en neer en je sigaret is klaar.

Zo eenvoudig is het. Heb jij nog andere methodes? Stuur ons dan een mail zodat wij die kunnen posten.

Besparing

Je bespaart op deze manier aanzienlijk. In vergelijking met het pakje Marlboro uit de inleiding (31 cent per sigaret): 1 blik 100 gram tabak à 15 euro, 150 sigaretten, en een doos sigarettenhulzen, 200 stuks, à 2 euro brengt de kosten per zelfgemaakte sigaret op een totaal van 11 cent.

Een verschil van 20 cent per sigaret is zeker de moeite waard!