Hoe werkt een elektrische sigarettenmaker?

Voor de rokers is de elektrische sigarettenmaker een prima apparaat om zelf je sigaretten te maken. Deze informatieve post legt uit hoe dit apparaat werkt. Je kunt ook een handmatige hulzenstopper kopen. Deze is goedkoper in aanschaf, maar werkt minder snel, kost meer (krachts) inspanning en vult de hulzen minder goed.

Automatisch Sigaretten maken

De elektrische sigarettenmachine, ook wel automatische sigarettenmaker genoemd, geeft je naast gebruiksvriendelijkheid ook de mogelijkheid om in korte tijd, snel een groot aantal sigaretten te produceren.

Hoe werkt deze machine?
Je hebt naast de hulzenstopper ook sigarettenhulzen en tabak nodig. De sigarettenhuls is het lege omhulsel waarmee de tabak gevuld wordt. Wanneer je alle producten in huis hebt kun je aan de slag.

Klaarleggen
Je legt een lege huls in de hulshouder van de sigarettenmaker, waarbij je de huls goed laat aansluiten voor een optimale vulling van de tabak. Vervolgens verspreid je de tabak gelijkmatig in de tabaksgleuf, waarbij je de grotere, niet fijngesneden tabaksstukjes er tussenuit haalt. Als je dit niet doet, kan de sigarettenmaker beschadigd raken of stuk gaan.

Verscheidenheid in types

Zoals al besproken is in een andere post bestaan er 2 hoofdtypen sigarettenmakers: nl met spiraal en zonder spiraal. Daarnaast bestaat er een grote verscheidenheid in de verschillende uitvoeringen. Zo heb je de kleinere (en goedkopere) machines die geschikt zijn voor het maken van enkele sigaretten, naast de zwaarder uitgevoerde apparaten die gechikt zijn voor massa productie en grote aantallen sigaretten. Op de onderstaande afbeelding zie je een overzicht van verschillende typen elektrische sigarettenmakers die er in Nederland verkrijgbaar zijn:

 

 

 

Elektrische Sigaretten makers in allerlei maten
Bron: www.sigarettenmakershop.nl

Fabriceren
Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en een apparaat hebt aangeschaft, komt de ‘productiefase’; een groot woord voor het overhalen van de hendel. Hier wordt het verschil met de handmatige sigarettenmaker duidelijk. Waar je bij de handmatige hulzenstopper de hendel over de hele lengte van het apparaat heen en weer moet schuiven, hoef je hier slechts het hendeltje over te halen. Wel moet je handmatig de tabak verdelen over de opening aan de bovenzijde van de machine. De rest gebeurt volledig automatisch.

Bron: Youtube

Verschil in werking
Bij een handmatige sigarettenmaker wordt de huls pas gevuld wanneer je de schuif op en neer beweegt over de gehele lengte van de sigaret. Bij de elektrische sigarettenmachine wordt de huls met tabak gevuld door het apparaat zelf, simpelweg door de hendel over te halen. Hierdoor wordt de sigarettenhuls dus automatisch gevuld. Dit gaat sneller en is minder arbeidsintensief, waardoor je in minder tijd, meer sigaretten kunt maken. Makkelijker kan niet.

Vooral als je gewend bent om sigaretten handmatig te maken zul je onder de indruk zijn van een (beter) elektrisch model: Sigaretten maken gaat sneller, het kost minder inspanning, en de kwaliteit van het eindproduct is vele malen beter.