Is de e-sigaar een wegwerpartikel?

Nee, dat hoeft helemaal niet. Als je besluit om over te stappen op de elektrische sigaar dan kun je een e-sigaar kopen die navulbaar is met een losse cartridge. Zo kun je de sigaar zelf steeds weer opnieuw gebruiken. Dit is natuurlijk voordeliger dan een wegwerp exemplaar en daarom kiezen de meeste rokers van de elektrische sigaar hier voor. Je kunt de cartridges eindeloos vervangen en dus lang met één e-sigaar doen.

Niet Veilig te gebruiken

De elektrische sigaar is niet veilig te gebruiken en ook mensen in je omgeving lopen risico op gezondheidsschade. Ook voor jou als roker is de e-sigaar schadelijk. Je krijgt schadelijke en verslavende nicotine binnen, (tenzij je natuurlijk kiest voor een e-sigaar met nicotinevrije vloeistof). Voor sommige mensen die een poging willen doen om te stoppen met roken is dit een manier om een begin te maken. Ze kiezen in eerste instantie voor een vloeistof waar nicotine aan is toegevoegd om de hoeveelheid nicotine op termijn af te bouwen. Zo proberen ze met behulp van de e-sigaar hun nicotinebehoefte af te bouwen. Met als einddoel: om helemaal te stoppen.

Het langzamerhand minderen met de nicotine is in sommige gevallen een manier om te stoppen met roken. Het acuut stoppen werkt in sommige gevallen niet. De grote behoefte aan nicotine is dan te sterk voor je lichaam. Door over te stappen op de e-sigaret kun je er elke keer voor kiezen om minder nicotine binnen te krijgen en het langzaam af te bouwen. Tot het punt dat je er mee stopt. Een betere optie (volgens ons) zijn nicotine pleisters of “simpelweg” gewoon stoppen met roken.