Sigaretten zelf maken; de juiste tabak gebruiken

We adviseren je om te stoppen met roken, maar als je toch zelf sigaretten wilt gaan maken, dan is het belangrijk dat je hier de juiste shag voor gebruikt. Het tabak dat in originele sigaretten zit is te klein gesneden, te droog en te gruizig om te kunnen gebruiken voor het maken van je eigen sigaretten. De sigaretten zouden makkelijk gezegd gewoon weer leegvallen als je ze per ongeluk even ondersteboven houdt. Daarnaast vallen er snel stukjes vuur van je sigaret en brandgaatjes in kleding of bijvoorbeeld meubilair is gewoon erg zonde. Te vaste tabak, met harde stukken erin die je ook wel in pakjes shag vindt, zorgt weer snel voor sigaretten waar je je een ongeluk aan moet zuigen om er een beetje rook uit te krijgen. Ook niet ideaal!

Tabak die precies goed is om zelf sigaretten te maken

Kwalitatief goede sigaretten maak je met volumetabak of niet gesneden tabak. Gesneden tabak is te klein en dat krijg je het effect van het tabak dat ook in reguliere sigaretten zit. Bijna alle grote tabaksmerken leveren potten of emmers volumetabak die geschikt is om zelf sigaretten te gaan maken. Daarnaast kun je ook pakken met een andere inhoud kopen, zoals 50 gram of 100 gram. Voor de prijs maakt dit eigenlijk niet uit.

Leuke sigarettendoosjes

Natuurlijk kun je ook de leukste sigarettendoosjes kopen voor je zelfgemaakte sigaretten. Deze sigarettendoosjes worden niet alleen gebruikt door mensen die zelf sigaretten maken, maar ook door mensen die van die nare spreuken en afbeeldingen op de pakjes af willen.