Sigaretten zelf maken; de juiste tabak gebruiken

Zelfgemaakte Sigaretten zijn een stuk goedkoper

Als je zelf sigaretten wilt gaan maken, dan is het belangrijk dat je hier de juiste shag voor gebruikt. Het tabak dat in originele sigaretten zit is te klein gesneden, te droog en te gruizig om te kunnen gebruiken voor het maken van je eigen sigaretten. De sigaretten zouden makkelijk gezegd gewoon weer leegvallen als je ze per ongeluk even ondersteboven houdt. Daarnaast vallen er snel stukjes vuur van je sigaret en brandgaatjes in kleding of bijvoorbeeld meubilair is gewoon erg zonde. Te vaste tabak, met harde stukken erin die je ook wel in pakjes shag vindt, zorgt weer snel voor sigaretten waar je je een ongeluk aan moet zuigen om er een beetje rook uit te krijgen. Ook niet ideaal!

Tabak die precies goed is om zelf sigaretten te maken

De beste sigaretten maak je met reguliere shag of niet gesneden tabak. Gesneden tabak is te klein en dat krijg je het effect van het tabak dat ook in reguliere sigaretten zit. Het voordeligst ben je uit als je een pondspak tabak koopt om zelf sigaretten te gaan maken. Daarnaast kun je ook pakken met een andere inhoud kopen, zoals 50 gram of 100 gram. Voor de prijs maakt dit eigenlijk niet uit. Er zijn ook wel mensen die gewoon een pakje shag kopen om sigaretten van te maken. Dit is wel goedkoper dan het roken van gewone sigaretten, maar het is eigenlijk ongeveer net zo duur als gewoon shag kopen. Als je dan de aanschaf en de hulzen erbij rekent, dan ben je soms nog duurder uit. Een pak, blik of bus met een grotere inhoud is dan ook de meest voordelige optie.

Leuke sigarettendoosjes

Natuurlijk kun je ook de leukste sigarettendoosjes kopen voor je zelfgemaakte sigaretten. Deze sigarettendoosjes worden niet alleen gebruikt door mensen die zelf sigaretten maken, maar ook door mensen die van die nare spreuken op de pakjes af willen.