Je eigen gemaakte sigaret

Om zelf je sigaretten te maken heb je een paar producten nodig. Hieronder volgen de verschillende producten, soorten en merken.

c-77Sigarettenmachine
Je kunt bij de sigarettenmachine oftewel de hulzenstopper, kiezen voor een handmatig apparaat of een elektrische sigarettenmaker. Hierbij hangt je keuze van drie dingen af: prijs, snelheid en gemak. Een elektrische sigarettenmachine is duurder in aanschaf, maar maakt de sigaretten sneller en is bovendien eenvoudiger in het gebruik dan een handmatige hulzenstopper. Qua aanschafprijs moet je bij een elektrische machine denken aan een range tussen de 30 en 100 euro. Een handmatig apparaat kost je gemiddeld tussen de 5 en 30 euro.

Sigarettenhulzen
De sigarettenhulzen zijn de lege omhulsels die lijken op een normale sigaret, alleen zit er nog geen tabak in. Deze komen in verschillende maten, smaken en merken. De meeste gangbare maten zijn ‘normaal’ en ‘XL’ en worden gemaakt van 100% natuurlijk plantaardig papier. Omdat er voor dit papier geen bomen geveld hoeven te worden, draag je daarmee bij aan duurzaamheid van de natuur. Omdat er voor dit papier geen bomen geveld hoeven te worden. De hulzen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken: naturel, menthol, vanille of een fruitsmaak. De sigarettenhulzen zijn in verschillende merken verkrijgbaar, te weten Mascotte, Make One, Minnesota of Twister.

Tabak
Ook hier heb je veel keuze. Van de verschillende tabaksoorten wordt onder meer normale shag gebruikt, maar let wel op dat deze niet te vers en vochtig is. Dit bemoeilijkt het maken van de sigaret met de machine.

Vooral met het oog op prijsbesparing is het beter losse tabak in blik te kopen, deze is vaak iets droger. Ook is er speciale tabak in de vorm van volume tabak. Deze is ook wat droger dan normale shag, maar wel ‘sliertig’ genoeg om het niet te laten vergruizen. Je hebt met deze laatste soort minder tabak nodig, omdat deze volumineuzer is. Uit een blik van 100 gram kun je rond de 200 sigaretten maken.