Is de e-sigaar een wegwerpartikel?

Nee, dat hoeft helemaal niet. Als je besluit om over te stappen op de elektrische sigaar dan kun je een e-sigaar kopen die navulbaar is met een losse cartridge. Zo kun je de sigaar zelf steeds weer opnieuw gebruiken. Dit is natuurlijk veel voordeliger dan een wegwerp exemplaar en daarom kiezen de meeste rokers van de elektrische sigaar hier voor.

Navullen is besparen

Koop je een e-sigaar welke navulbaar is dan bespaar je aanzienlijk op de kosten. De cartridges die je vervangt als zes leeg zijn, zijn natuurlijk aanmerkelijk goedkoper dan een nieuwe e-sigaar. Als je gebruik maakt van een navulbare e-sigaar dan ben je dus stukken goedkoper uit. Je kunt de cartridges eindeloos vervangen en dus lang met één e-sigaar doen.

Veilig te gebruiken

De elektrische sigaar is veilig te gebruiken zonder dat mensen in je omgeving het risico lopen op gezondheidsschade. Ook voor jou als roker is de e-sigaar een stuk minder schadelijk dan gewone sigaren omdat schadelijke bijproducten als teer niet meer van toepassing zijn. Je krijgt nog wel nicotine binnen, tenzij je natuurlijk kiest voor een e-sigaar met nicotinevrije vloeistof. Maar als je een poging wilt doen om te stoppen met roken is dit een prima manier om een begin te maken. Je kunt in eerste instantie kiezen voor een vloeistof waar nicotine aan is toegevoegd. Zo kun je met behulp van je e-sigaar je nicotinebehoefte gewoon blijven bevredigen. Je kunt natuurlijk proberen alvast wat te minderen. Later probeer je dan om helemaal te stoppen.

Het langzamerhand minderen met de nicotine is vaak de beste manier om te stoppen met roken. Het acuut stoppen werkt in de meeste gevallen niet. De grote behoefte aan nicotine is dan te sterk voor je lichaam. Door over te stappen op de e-sigaret kun je er elke keer voor kiezen om minder nicotine binnen te krijgen en het langzaam af te bouwen. Tot het punt dat je er mee stopt. Ook kun je naast de gewone smaak ook experimenteren met verschillende smaken. Zo heb je tegenwoordig een groot aanbod aan e-liquids en groeit dit aanbod nog steeds. Er zijn meer dan 100 smaken inmiddels verkrijgbaar bij diverse webshops. Leuk om af en toe is een andere smaak te proberen.