Gered door de e-sigaret

EsigaretMeer en meer artsen en wetenschappers raken overtuigd van de kracht van de e-sigaret om een rookvrije maatschappij te creƫren. De belangrijkste ontwikkeling waar zij op wijzen is het feit dat er door de elektronische sigaret mensenlevens gered kunnen worden. Deze mensen worden daardoor dus letterlijk gered door de e-sigaret. Het is belangrijk om te weten hoe dit dan precies in zijn werk gaat. Het is namelijk goed mogelijk dat ook jij op deze manier op tijd met roken kunt stoppen en een stuk gezonder door het leven kan gaan. De artsen geloven hier heel sterk in.

Minder rokers

De opkomst van de e-sigaret blijkt voor alle betrokken partijen misschien wel eens de grote redding te zijn. Rokers lijken steeds minder in aantal te worden in de wereld. Het aantal nieuwe rokers dat erbij komt neemt steeds verder af. Mensen die vele jaren stevig rookten kicken af. Dit komt in belangrijke mate ook doordat de e-sigaret tegenwoordig een belangrijke plek inneemt. Zij zijn namelijk deze elektronische variant gaan gebruiken omdat dit simpelweg gezonder is. Je zou zelfs kunnen stellen dat mensen die een e-sigaret roken met een liquid, de vulling, zonder nicotine daarin eigenlijk al geen rokers meer zijn.

De tabaksindustrie

Gek genoeg is ook de tabaksindustrie voor een groot deel gered door de opkomst van de e-sigaret (factsheet). Lang was het immers zo dat zij hun product probeerden te beschermen omdat ze simpelweg niets anders hadden. Als er geen sigaretten meer zouden worden verkocht, dan zou een hele bedrijfstak instorten. Nu de e-sigaret goed ontwikkeld is en deze een belangrijke plek in de maatschappij is gaan innemen, is het ook voor tabaksproducenten gemakkelijker geworden om hun inkomsten op peil te houden. Zij hebben zich namelijk net zo goed gestort op de elektronische sigaret. Voor hen zit hier de toekomst dan ook in.

Minder zieken

Verschillende artsen stellen dat door de e-sigaret als hulpmiddel in te zetten bij het stoppen met roken de algehele gezondheid van de maatschappij beter wordt. Mensen die nog niet ziek zijn en tijdig geholpen worden met de e-sigaret kunnen het krijgen van longziekten en hart- en vaatziekten vaak op tijd voorkomen. Mensen die wel al ziek zijn geworden kunnen dankzij de elektronische rookwaren hun ziekte beter onder controle krijgen. Een groot probleem was immers altijd dat mensen die al ziek waren niet wisten te stoppen met roken en daardoor de ziekte alleen maar sterker maakten. De e-sigaret is voor hen dus ook een redding.

Net zoveel plezier

Wie ook gered worden door de e-sigaret zijn bijvoorbeeld de horecaondernemers en andere uitbaters van plekken waar veel mensen samenkomen. Door steeds strengere antirookregels was het immers steeds moeilijker om hun gelegenheden vol te laten stromen. Met de komst van de e-sigaret is daar echter weer wat speling in gekomen. Hoewel dit nog niet op grote schaal het geval is, sijpelen er wel langzaam maar zeker steeds meer positieve verhalen over deze ontwikkeling door. De e-sigaret zou daardoor ook in dit vakgebied weleens een hele belangrijke rol kunnen gaan spelen in de zeer nabije toekomst.